detector.media
11.03.2014 10:40
Білоруські журналісти у відеозверненні висловили підтримку українським колегам (ВІДЕО)
Білоруські журналісти у відеозверненні висловили підтримку українським колегам (ВІДЕО)

Білоруські журналісти недержавних ЗМІ  з міста Гомеля зняли відеозвернення на знак підтримки українських колег. Відеоролик розповсюджує в Україні Рух «Стоп цензурі!».

 

У відеоролику «Солідарні з українськими журналістами»  представники недержавної преси Білорусі висловлюються також проти інформаційної війни, розв'язаної центральними ЗМІ Росії.

 

У відеозверненні Іван Марозька, що представляє інтернет-видання «Сильные новости», заявив: «В такий непростий для братської України час українські журналісти стали для всіх нас прикладом мужності і високої честі цієї професії».

 

Журналісти Павал Міцкевіч, Мікола Бянько, Лариса Шчиракова сказали, що вони вельми хвилюються за своїх українських колег, і заявили, що від розвитку подій в Україні залежить доля як білорусів, так і росіян.

 

У зверненні також йдеться про неприпустимість ситуації, коли українських журналістів не пропускають для висвітлення подій у Криму, українські канали виключають, а проти співробітників ЗМІ застосовують насилля і репресії.

 

 

Нагадаємо, 9 березня поблизу Армянська, що на Перекопському перешийку, невідомі у військовій формі затримали дві групи українських журналістів та активістів, серед яких - Катерина Бутко, Олександра Рязанцева, Євген Рахно, Олесь Кромпляс («Главком») та Олена Максименко («Український тиждень»). Їх вивезли в невідомому напрямку. Журналіста «Главкому» Олексія Бика пропустили до Криму, оскільки його зустрічав родич із кримською пропискою.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY