detector.media
10.03.2014 14:50
У стрімерів «Спільнобачення» в Севастополі відібрали смартфон і водійські права
У стрімерів «Спільнобачення» в Севастополі відібрали смартфон і водійські права

9 березня в Севастополі під час зйомок мітингу з нагоди дня народження Тараса Шевченка в журналіста «Спільнобачення» (Spilno.tv) Лідії Гужви вирвали смартфон-камеру просто в прямому ефірі. Інцидент зафіксовано на відео. Крім техніки у стрімерів відібрали водійські права, повідомили «Детектор медіа» в «Спільнобаченні».

 

«Після мітингу почався напад на представників партії УДАР, у тому числі Діму Білоцерковного, хлопця, у якого ми позавчора брали інтерв'ю у вечірньому парку. Розбили машину, хлопців витягнули з неї, били ногами. У прямому ефірі чоловік, обличчя якого ясно видно на відео, кинув мене на асфальт і вирвав з рук телефон, на який я стрімила», - розповіла Лідія Гужва.

 

З її слів, за подіями спостерігав міліціонер, який меланхолійно повторював: «Заспокойтеся». Навколо зібрався розлючений натовп, який кричав: «Навіщо ви сюди приїхали? У Києві в себе знімайте!». «Я вчепилася в міліціонера. Він був не радий, але дозволив. З'явився представник "Русского блока" Паша, який пообіцяв, що телефон повернуть, він же спілкувався з тим, хто кинув мене на асфальт», - розповіла журналістка.

 

Коли пані Гужва повернулася до машини, вона дізналася, що у волонтера «Спільнобачення» Володимира ДАІшник забрав права. «Підійшли декілька міцних молодих людей у камуфляжі, один з них вирвав у Володі права, передав їх представнику ДАІ, той сказав: "Для вашої ж безпеки"», - розповіла журналістка.

 

Ані смартфон, ані водійські права команді «Спільнобачення» так і не повернули, уточнили «Детектор медіа» в редакції «Спільнобачення».

 

Після інциденту активісти з «Русского блока» зробили ролик про «викриття Spilno.tv»:

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY