detector.media
08.03.2014 17:00
На Бабінець, Лаврова, Гнапа й ще кількох журналістів у Сімферополі напали військові (ВІДЕО)
На Бабінець, Лаврова, Гнапа й ще кількох журналістів у Сімферополі напали військові (ВІДЕО)
Представники ЗМІ просять допомогти знайти мікроавтобус, на якому пересувалися силовики. Номер: АК 1255

На журналістів-розслідувачів Анну Бабінець і Дмитра Гнапа («Громадське телебачення»), Влада Лаврова (Kyiv Post), Костянтина Реуцького (стрімер із Луганська) та чотирьох їхніх російських колег напали військові в зеленій уніформі. Про це у коментарі «Детектор медіа» розповіла пані Бабінець.

 

Інцидент стався півтори години тому у Сімферополі  біля приміщення республіканського військомату. Костянтин Реуцький відзняв це на відео

 

«Ми дізналися на "Українській правді" про обстріл київського автомобіля у Сімферополі й приїхали на місце подивитися, чи лишилися гільзи. Потім підходили до людей, які охороняють військову частину. Там, поряд із перефарбуваним прапором на російський,  нам повідомляли, що ніякої перестрілки не було», - каже журналістка.

 

За її словами, Анна та її українські колеги стояли поряд із місцем інциденту й спілкувалися. В цей час до них приєднався Костянтин Реуцький та четверо російських колег, познайомитися докладно з якими вони не встигли.

 

«Ми між собою розмовляли. В цей момент почалася атака. До нас вибігли семеро озброєних військових у зеленій уніформі, й почали класти чоловіків-журналістів долілиць і забирати в них техніку й флешки з відзнятими фото й відеоматеріалами, які були зроблені біля військомату», - розповіла Анна Бабінець.

 

За її словами, чоловіків лише штурхали, ніхто не постраждав.

 

Як припускає пані Бабінець та її колеги-розслідувачі, у Криму діє група швидкого реагування російських спецназівців, яка б`є журналістів за завданням. Журналісти встигли сфотографувати мікроавтобус, на якому перебували нападники та просять допомогти знайти його за номером АК 1255:

 

 

Схожий мікроавтобус мали нападники, які пограбували іноземних журналістів у Сімферополі 6 березня, що було зафіксовано на відео з камер спостереження:

 

 

 

 

Нагадаємо, увечері 7 березня у Симферополі «дружинники» напали на знімальну групу телеканалу СТБ під час прямого включення щодо ситуації в Севастополі. Вони пошкодили техніку каналу.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Анни Бабінець

 

Відео Костянтина Реуцького

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY