detector.media
07.03.2014 11:05
Стало відомо, що у Сімферополі кримські «козаки» напали на болгарських і британських журналістів (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)
Стало відомо, що у Сімферополі кримські «козаки» напали на болгарських і британських журналістів (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

6 березня в Сімферополі напали на болгарських журналістів Боряну Катсарову і Дімітрія Кенарова, у яких відібрали телефон і фотоапарат. Про це повідомляють «Аргументы недели - Крым».

 

Центр журналістських розслідувань з посиланням на активіста громадської ініціативи «Крим SOS» Олексія Горохова інформує, також що одночасно були пограбовані журналісти з Великобританії.

 

За словами фрілансера Дімітрія Кенарова, який працює на болгарські, американські та інші європейські ЗМІ, вони з колегою були в ресторані, коли озброєні люди в масках зайшли в приміщення навпроти і почали виносити звідти обладнання, ймовірно, з телестудії.

 

Коли пан Кенаров зняв це на свій мобільний телефон, то один з озброєних чоловіків підійшов до болгарського журналіста і поклав його на землю, приставивши до голови пістолет. Потім відібрав у Дімітрія Кенарова телефон, а у фотографа-фрілансера Боряни Катсарової фотоапарат. Після цього озброєні люди повернулися до фургону без номерів і поїхали.

 

Нагадаємо, за словами Олексія Горохова, біля клубу «Камелот» у центрі Сімферополя на знімальну групу з Британії напали «козаки», у журналістів відібрали супутникове обладнання. 

 

«Коли бійку стали знімати колеги з Болгарії, напали на них, побили і забрали камери. Міліція приїхала на місце через 40 хвилин! Група телеканалу Al Jazeera терпляче чекала, потім нам вдалося пройти наверх і поговорити», - повідомив пан Горохов.

 

За інформацією друзів болгарських журналістів, коли вони в'їжджали до Криму, то в Артемівську бойовики відібрали у них засоби безпеки: жилети, маски, тощо.

 

 

 

«Тут (у Криму) зараз військова ситуація. Тут немає закону. Люди, які таке роблять, не підкоряються жодним законам», - зазначив болгарський журналіст.

 

Нагадаємо, що 6 березня з'явилася інформація про напад на болгарських журналістів, коли вони знімали пограбування й побиття британських колег.

 

Як писала «Детектор медіа», 6 березня у Севастополі побили знімальну групу 5-го каналу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY