detector.media
06.03.2014 18:39
Проросійський активіст напав на журналістів німецької газети Bild: «Окупанти, геть з Криму!»
Проросійський активіст напав на журналістів німецької газети Bild: «Окупанти, геть з Криму!»

Сьогодні, 6 березня, у Сімферополі група молодиків атакувала двох журналістів німецької газети Bild, які працювали у кафе, яке розташоване на виїзді із Сімферополя в напрямку аеропорту. Про це повідомляє УНІАН.

 

Як розповів український журналіст Володимир Ільченко, який супроводжує іноземців, один з молодиків накинувся на фотокореспондента Bild Андреаса Тілена зі словами:  «Окупанти, геть з Криму!».

 

Інший німецький журналіст спробував пояснити нападнику, що вони працівники медіа і роблять свою роботу. Однак нападник схопив комп'ютер журналіста і почав дзвонити по мобільному телефону, щоб бійці самооборони Криму прийшли і затримали «окупантів».

 

За словами пана Ільченка, журналістам вдалося вирвати комп'ютер з рук нападника і втекти на автомобілі, хоча ті переслідували журналістів. Один з нападників пошкодив задній бампер автомобіля перед тим, як він від'їхав.

 

Нагадаємо, новий уряд Криму, очолюваний нелегітимним прем'єр-міністром Сергієм Аксьоновим, обмежує професійні права журналістів низки українських ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за останні кілька днів Інститут масової інформації (ІМІ) зафіксував у Криму 20 випадків перешкоджання журналістській діяльності, DDoS-атак на місцеві сайти, залякування операторів місцевих телеканалів з боку озброєних чоловіків у масках.

 

Міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) висловив свою стурбованість перешкоджанням журналістській діяльності у Криму.

 

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) занепокоєні подіями в Криму та умовами, в яких зараз працюють представники ЗМІ.



«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY