detector.media
06.03.2014 12:17
У Росії готують законопроект про кримінальну відповідальність за антиросійські матеріали у ЗМІ
У Росії готують законопроект про кримінальну відповідальність за антиросійські матеріали у ЗМІ

Депутат Державної думи Росії від партії «Единая Россия» Євген Федоров готує проект закону про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів Російської Федерації, а також до законів з протидії тероризму і екстремізму, відповідно до якого автори «публікації з антиросійською інформацією» будуть притягуватись до відповідальності.  Про це повідомляють «Известия».

 

За словами автора законопроекту, його поправки до Адміністративного та Кримінального кодексів стосуються встановлення відповідальності для керівників засобів масової інформації , «які допускають публікації з брехливою антиросійської інформацією, забезпечують інформаційну підтримку екстремістським і сепаратистським силам антиросійської спрямованості, в тому числі і при відображенні подій за межами Росії».

 

Парламентар пояснив, що приводом до розробки законопроекту стали публікації в російських ЗМІ, в яких автори, допускали некоректні історичні аналогії і трактування подій в Росії і, як він вважає,  «державного перевороту в Україні».

 

«Я хочу внести поправки до Кримінального та Адміністративного кодексів РФ і до законів про протидію екстремізму і тероризму. Суть поправок в тому, що свідомий обман аудиторії працівниками ЗМІ буде прирівняно до державних злочинів. Під відповідальність цього закону підпадатимуть не рядові журналісти, а керівники та редактори, які допустили публікацію», - сказав пан Федоров.

 

Нагадаємо, керівництво Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ)  відмовилося від звільнення професора Андрія Зубова за його антивоєнну статтю «Это уже было» в газеті «Ведомости».

 

Про звільнення Андрія Зубова стало відомо 4 березня.  Професор пов'язував звільнення із своїми активними антивоєнними виступами, зокрема через його статтю в газеті російський «Ведомости». У матеріалі  «Это уже было» пан Зубов вказав на схожість рис нинішньої кризи у відносинах між Росією і Україною і приєднання Австрії до Третього Рейху в 1938 році. Вчений виступив із закликом до громадськості сказати «ні».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY