detector.media
05.03.2014 23:27
Донецькі проросійські сили погрожують захопити канали «Юніон» і «Донбас» – від Генпрокуратури вимагають реакції
Донецькі проросійські сили погрожують захопити канали «Юніон» і «Донбас» – від Генпрокуратури вимагають реакції

4 березня на мітингу в Донецьку Павло Губарєв, який проголосив себе губернатором Донецької області, публічно висловлював погрози захоплення телерадіокомпаній «Юніон» і «Донбас». Про це «Детектор медіа» повідомила Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ).

 

У зв'язку з погрозами НАМ звертається до Генеральної прокуратури України з проханням вжити заходів для негайного розгляду заяви ТРК «Юніон» про порушення кримінальної справи за фактом погроз захоплення будівель телекомпаній (стаття 295 Кримінального кодексу України) та перешкоджання журналістській діяльності (стаття 171 Кримінального кодексу України). Також НАМ просить ГПУ гарантувати безпеку працівників телерадіокомпаній «Юніон» і «Донбас» як осіб, які повідомили про кримінальне правопорушення та є потерпілими і свідками.

 

З урахуванням складної криміногенної ситуації в регіоні, телерадіокомпанії переконані, що звичайні заходи з охорони приміщень не здатні забезпечити не лише продовження ними трансляції програм, але й безпеку працівників, повідомляє НАМ. Це підтверджується тим фактом, що на цей момент телеканал «Донбас» уже припинив трансляцію, а керівник ТРК «Юніон» продовжує отримувати погрози.

 

НАМ закликає правоохоронні органи діяти невідкладно, оскільки відсутність доступу жителів Донецької області до достовірної інформації про події в регіоні позбавить їх можливості приймати зважені рішення, діяти правомірно та забезпечувати власну безпеку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY