detector.media
05.03.2014 19:09
Документальний альманах «Відкритий доступ» покажуть у Празі та Брюсселі
Документальний альманах «Відкритий доступ» покажуть у Празі та Брюсселі

Відеоальманах «Відкритий доступ» візьме участь у програмі Міжнародного кінофестивалю з прав людини One Word у Празі та Брюсселі в Європарламенті. Про це повідомляють продюсери стрічки.

 

Кінофестиваль One World, організатором якого є організація People in Need, є найбільшим світовим фестивалем з прав людини. За останні роки більше ніж 100 000 осіб відвідали покази та дискусії. Кожного року організатори пропонують глядачам більше 100 фільмів на теми політики і тоталітаризму, розвитку навколишнього середовища, сучасного стилю життя.

 

Нагадаємо, документальный альманах «Відкритий доступ» складається з п'яти новел про становлення громадянського суспільства та людей, які ці зміни ініціюють. До альманаху входять короткометрожки: «Межигір'я», «Афганець», «Школа», «Дім з химерами», «У кутку».

 

Світова прем'єра фільму відбулась 25 березня 2013 у Києві на міжнародному кінофестивалі з прав людини Docudays UA. У листопаді 2013-го новела Дмитра Тяжлова «У кутку» брала участь у Міжнародному фестивалі документального кіно в Лейпцигу, та була номінована на Filmpreis Leipziger Ring.

 

Телепрем'єра альманаху «Відкритий доступ» відбулась 15 лютого 2014 року в ефірі Hromadske.tv, фільм одночасно дивилися 23 тис. глядачів. 1 березня альманах вийшов в ефірі каналу ZIK. На каналі You Tube станом на 5 березня кількість переглядів досягла 87 тис.

 

Нагадаємо, протягом року «Відкритий доступ» презентували в 20-ти містах України. У багатьох містах показ зривали або намагалися зірвати.

 

Як писала «Детектор медіа, документальний альманах «Відкритий доступ» створено за ініціативи громадської організації «Центр UA» завдяки підтримці Omidyar Network, Internews Network.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY