detector.media
05.03.2014 14:54
Українські кінорежисери закликають Станіслава Говорухіна звернутися до Путіна
Українські кінорежисери закликають Станіслава Говорухіна звернутися до Путіна

Кінорежисер Олег Фіалко та народний артист України Іван Гаврилюк звернулися до російського кінорежисера Станіслава Говорухіна, постановника фільмів «Місце зустрічі змінити не можна» і «Ворошиловський стрілець», аби висловили позицію українських кінематографістів щодо поточних подій. Інформація про це з'явилася на сайті суспільно-політичного тижневика «Дзеркало тижня».

 

Українські кіномитці закликали російського кінорежисера звернутися до президента Володимира Путіна, й пояснити, що вся нинішня риторика навколо України російських ЗМІ і політтехнологів - це брехня.

 

Станіслав Говорухін під час відкриття фестивалю «Дух вогню» у Ханти-Мансійську публічно попросив вибачення у лібералів за нещодавнє рішення Ради Федерації про введення російських військ в Україну. Згодом він змінив свою думку, наголосивши, що згода Ради Федерації на використання збройних сил в Україні - це розумний дипломатичний крок.

 

Українські кінорежисери нагадали пану Говорухіну, що він досі перебуває у Спілці кінематографістів України.

 

«Кілька місяців тому на одному з українських телеканалів знову ішов твій фільм «Ворошиловський стрілець». Українська «Небесна сотня» відстоювала ті самі ідеали, що й герой твоєї стрічки. Вже не творчо. А ціною життів. Їх не цікавила національність героя фільму», - зазначають Олег Фіалко та Іван Гаврилюк.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY