detector.media
05.03.2014 13:44
У Москві заявили, що не звільнять професора Зубова за антивоєнну статтю в газеті
У Москві заявили, що не звільнять професора Зубова за антивоєнну статтю в газеті

Керівництво Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ)  відмовилося від звільнення професора Андрія Зубова за його антивоєнну статтю «Это уже было» про Україну в газеті «Ведомости». Про це повідомляє «Слон.ру» з посиланням на юриста пана Зубова Миколу Бобринського.

 

За словами пана Бобринського, на зустрічі з професором проректор МДІМВ Артем Мальгін заявив Андрію Зубову, що про його звільнення мови не було, про це начебто керівництво вишу дізналося вже з інтерв'ю самого професора.

 

Під час короткої бесіди Андрію Зубову було заявлено, що його стаття в «Ведомостях» від 1 березня «викликала вкрай негативну реакцію в університетському середовищі МДІМВ і в зовнішньополітичному співтоваристві».

 

Крім того юрист професора уточнив, що проректор Артем Мальгін обіцяв появу на зустрічі з Андрієм Зубовим співробітника ФСБ. «Артем Володимирович Мальгін виступав проти моєї присутності на зустрічі, посилаючись на те, що на ній буде також представник ФСБ. Однак Андрій Борисович наполіг на моїй участі, а представник ФСБ не з'явився», - розповів пан Бобринський.

 

Нагадаємо, про звільнення Андрія Зубова стало відомо 4 березня.  Професор пов'язував звільнення із своїми активними антивоєнними виступами, зокрема через його статтю в газеті російський «Ведомости». У матеріалі  «Это уже было» пан Зубов вказав на схожість рис нинішньої кризи у відносинах між Росією і Україною і приєднання Австрії до Третього Рейху в 1938 році. Вчений виступив із закликом до громадськості сказати «ні».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY