detector.media
04.03.2014 18:04
Журналістів «1+1» озброєні військові не впустили до Криму, перед цим узявши в заручники
Журналістів «1+1» озброєні військові не впустили до Криму, перед цим узявши в заручники

Сьогодні, 4 березня, близько 12.30 на в'їзді в Крим журналістів «1+1» затримали озброєні люди в камуфляжній формі без опізнавальних знаків, які назвали себе «беркутівцями» та «кубанськими козаками». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

На в'їзді до Кримського півострову стоїть блок-пост із десятком озброєних військових. За словами журналістів «1+1», військові зупиняють всі авто та без пояснень проводять обшук.

 

Знайшовши в знімальної групи «1+1» камери та посвідчення журналістів, озброєні чоловіки почали погрожувати розправою та відібрали камери. За інформацією прес-служби, вони взяли знімальну групу «1+1» у заручники та сказали, що будуть використовувати журналістів «1+1» як живий щит, якщо на їхній блок-пост будуть наступати.

 

Після тривалих переговорів журналістів відпустили, але на Кримський півострів так і не дали проїхати.

 

Нагадаємо, що з 1 березня українські журналісти зазнають перешкод на в'їзді до Криму - не всіх журналістів пропускають на територію півострова озброєні військові на блок-постах. Або ж пропускають після тривалих затримок і переговорів. До Криму не пускали ПТС каналу «Україна», а в журналіста «Інтера» відібрали камеру та погрожували автоматом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY