detector.media
02.03.2014 17:10
Журналісти просять РНБО тимчасово заборонити трансляції російських телеканалів
Журналісти просять РНБО тимчасово заборонити трансляції російських телеканалів

Ведуча радіо «Європа плюс» Юлія Бурковська просить журналістів підтримати її звернення до Ради національної безпеки та оборони. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

У ньому пані Бурковська закликає РНБО «дати оцінку ситуації, що склалася в інформаційному просторі країни та тимчасово заборонити трансляцію російських телеканалів, що поширюють сепаратистські заклики, підриваючи суверенітет України».

 

У зверненні наголошується на необхідності аналізу контенту телерадіотрансляцій щодо подій в Україні:


«Також просимо РНБО рекомендувати новому складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щойно його буде затверджено, провести всебічний аналіз телерадіотрансляцій компаній та кабельних операторів та анулювати ліцензії тим компаніям та операторам мереж, що поширювали неправдиву інформацію про події в Україні».

 

Як писала «Детектор медіа», народні депутати від ВО «Свобода» вже подали уточнений проект щодо пропозиції обмежити трансляцію та ретрансляцію в Україні лише російських інформаційних програм і телеканалів, оскільки через них ведеться інформаційна війна проти України. Ретрансляцію дитячих, пізнавальних, кіноканалів депутати не мають наміру обмежувати.

Ініціатива депутатів ВО «Свобода» зазнала критики. Так, асоціація «Телекомунікаційна палата України» назвала спробу обмеження доступу до певних телеканалів « точним повторенням дій попередньої влади про заборону розповсюдження незалежних медіа»

 

Попередній проект «свободівців» щодо обмеження трансляцій розкритикувала віце-президент Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК) Наталія Клітна (президентом Асоціації є депутат від Партії регіонівОлена Бондаренко). На її думку, норми проекту постанови є грубим втручанням у господарчу діяльність операторів кабельного телебачення та цензурують інформпростір на предмет перегляду програм російського ТБ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY