detector.media
28.02.2014 20:23
«Укртелеком» втратив зв’язок із Кримом
«Укртелеком» втратив зв’язок із Кримом

Національний оператор телекомунікацій ПАТ «Укртелеком», що належить компанії СКМ Ріната Ахметова, втратив технічну можливість забезпечувати зв'язок між півостровом Крим і рештою території України, а також, імовірно, на самому півострові. Це сталося внаслідок захоплення невідомими ввечері 28 лютого декількох вузлів зв'язку в Криму. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті «Укртелекому».

 

В результаті дій невідомих було фізично пошкоджено декілька волоконно-оптичних магістральних кабелів компанії. Як наслідок, на території півострова Крим практично припинено надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, а також доступу до мережі інтернет і мобільного зв'язку «ТриМоб».

 

«Укртелеком» заявляє про те, що послуги зв'язку вкрай необхідні для підтримки життєво важливих систем забезпечення на півострові, включаючи служби екстреної допомоги - медичну, пожежну та інші.

 

Кримські відділення ПАТ «Укртелеком» виступають із закликом утриматися від порушень технологічного циклу і пошкодження обладнання компанії, які використовуються для забезпечення споживачів послугами зв'язку на півострові.

 

Компанія висловлює стурбованість у зв'язку з тим, що відбувається, закликає правоохоронні органи негайно підключиться до врегулювання ситуації.

 

«Фахівці компанії Укртелеком роблять все, від них залежне для нормалізації роботи мережі оператора і якнайшвидшого відновлення фіксованого зв'язку на півострові. Кримське відділення товариства висловлює надію на нормалізацію ситуації на півострові і докладе максимум зусиль для стабілізації роботи мережі та відновлення послуг зв'язку в повному обсязі», - йдеться в повідомленні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY