detector.media
28.02.2014 12:24
Апарат Верховної Ради відмовився надати Сергію Лещенку декларації народних депутатів
Апарат Верховної Ради відмовився надати Сергію Лещенку декларації народних депутатів

В апараті Верховної Ради відмовилися надати декларацію про доходи політиків Партії регіонів. Про це журналіст «Української правди» Сергій Лещенко написав у своєму блозі.

 

Як пише журналіст, запит на отримання декларації депутатів він подав 23 лютого - наступного дня після обрання Олександра Турчинова спікером парламенту.

 

«Я просив надати декларації за 2011-2012 роки десяти найодіозніших регіоналів, на кшталт Іванющенка, Пшонки-молодшого, Януковича-молодшого, Клюєва-молодшого, а також члена «Батьківщини» Дубового», - зазначив журналіст.

 

26 лютого Сергій Лещенко отримав відмову, підписану заступником керівника управляння апаратом Верховної Ради, з аргументацією - «надати відповідні декларації немає законних підстав».

 

Журналіст обурений тим, що декларації не надають начебто тому, що у них міститься інформація про персональні дані нардепів.

 

«Оприлюднення декларацій про доходи депутатів - це найперша вимога до прозорості політиків. Усі роки правління Януковича нам не надавали ці декларації, прикриваючись якимись міфічними нормами про «захист персональних даних». Все це ігнорувалося за часів Януковича і тепер проігноровано Турчиновим», - підкреслив журналіст.

 

Також пан Лещенко нагадав, що закон «Про доступ до публічної інформації» забороняє відносити до інформації з обмеженим доступом ці декларації.

 

Журналіст також припустив, що інформацію йому не надали через «непорозуміння», тому надіслав до апарату ВР повторний запит.

 

«Якщо після цього розголосу я вдруге отримаю відмову, можна вважати, що в частині прозорості нова влада нічим не відрізняється від старої», - додав Сергій Лещенко.

 

 «Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY