detector.media
28.02.2014 11:35
9 березня «Інтер» покаже докуфільм про Тараса Шевченка власного виробництва
9 березня «Інтер» покаже докуфільм про Тараса Шевченка власного виробництва

Документальний фільм «Шевченко.200 років самотності», знятий «Інтером» до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, вийде в ефір 9 березня в 11.00. Про цей йдеться в анонсах на сайті мовника.

 

Документальний фільм «Шевченко. 200 років самотності» складається з двох паралельних ліній: біографічної та науково-популярної. Важливі події у житті поета у фільмі реконструювали. До роботи над стрічкою у якості експертів залучили літературознавця, шевченкознавця, антрополога, графолога, психоаналітика й інших фахівців. У фільмі використані листи, рукописи, фотографії, автопортрети і портрети Тараса Шевченка.

 

Ведучі проекту Ганна Гомонай та Сергій Дорофєєв, режисери -  Володимир Ніколаєць, Оксана Струтинська, оператори-постановники  -  Сергій Лук'янець  та Вікентій Клаунінг.

 

Журналісти досліджують мотивацію Тараса Шевченка

 

Автори фільму стверджують, що стрічка «Шевченко. 200 років самотності»  покликана пояснити рішення поета і його вчинки.

 

«Досі ніхто не розповідав історію життя Шевченка з позиції, чому він так чинив? Що рухало ним? Який мотив вчинків? У чому саме полягає конкретна причина його ненависті до вищого світу? Що він хотів сказати своїми діями? Що відчував у переломні моменти свого життя? І, нарешті, чому для Шевченка так важлива була слава? Ця історія про крах його очікувань від власної слави», - йдеться у анонсі фільму.

 

Як  писала «Детектор медіа», документальний фільм про Тараса Шевченка зняв також канал «1+1». Автором ідеї та сценарію документального фільму про поета стала журналістка та ведуча Світлана Усенко.  Вона за кадром і в кадрі буде вести розповідь про життя поета. 

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY