detector.media
27.02.2014 18:30
Комітет свободи слова проситиме ЦВК створити громадську раду з питань ЗМІ на час виборчої кампанії
Комітет свободи слова проситиме ЦВК створити громадську раду з питань ЗМІ на час виборчої кампанії

Комітет з питань свободи слова та інформації проситиме Центральну виборчу комісію створити на час президентської виборчої кампанії громадську раду з питань ЗМІ, яка даватиме свої експертні рекомендації в суперечливих питаннях діяльності ЗМІ під час виборів, наприклад, щодо трансляції передвиборчої агітації.

 

Відповідну пропозицію голови комітету Миколи Томенка підтримали члени комітету на засіданні 27 лютого.

 

Комітет також звернеться до ЦВК з проханням роз'яснити для ЗМІ, в які строки вони мають оприлюднити розцінки на політичну рекламу. Про таке роз'яснення в голови комітету, з його слів, попросили керівники каналів.

 

Крім цього, комітет підтримав пропозицію, щоб апарат Національної ради з питань телебачення і радіомовлення проводив під час виборів традиційний моніторинг телерадіокомпаній на предмет порушення виборчого законодавства та інформував профільний комітет про результати цього моніторингу.

 

Члени комітету на засіданні також підтримали проект постанови № 4283 про безперешкодну діяльність ЗМІ під час президентських виборів. Проект постанови розглядатиметься на пленарному засіданні Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY