detector.media
26.02.2014 15:22
Журналісти Росії висловлюють солідарність з українськими колегами і вимагають покарати винних у нападах на ЗМІ
Журналісти Росії висловлюють солідарність з українськими колегами і вимагають покарати винних у нападах на ЗМІ

Спілка журналістів Росії (СЖР) висловлює солідарність з журналістами України і підтримує вимогу Національної спілки журналістів України (НСЖУ) і Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) негайно знайти і покарати всіх винних у насильстві над журналістами в Києві та інших містах країни останніми тижнями. Про це йдеться у спеціальній заяві Спілки на сайті організації, яку підписав Секретаріат СЖР.

 

«Порушення прав працівників ЗМІ були безпрецедентні. Один журналіст убитий, 167 поранені , десятки піддавалися різного роду нападам,  наявність редакційного посвідчення або напису «Преса» на одязі не рятували від нападів і знищення професійної техніки», - йдеться у «Заяві Спілки журналістів Росії у зв'язку з подіями в Україні».



Російські журналісти відзначають, що були побиті і атаковані журналісти з багатьох країн і багатьох видань, і заявляють, що високо цінують прояви журналістської солідарності з боку українських колег. «І дуже важливо , що колеги негайно виступали на їх захист, незалежно від громадянства і політичної позиції, яку займає їх ЗМІ. Таким актом справжньої солідарності стала, зокрема, заява українських професійних організацій після побиття російського кореспондента в Києві», - зазначають у Спілці журналістів Росії.



Секретаріат СЖР висловив впевненість, що винні у розправах над журналістами та всіх проявах насильства над ними будуть покарані, імена винних віддані гласності. «Ми також віримо в те, що наша професійна солідарність і повагу до професії допоможе нам не допустити порушень прав журналістів і захистити працівників ЗМІ незалежно від їх громадянства, мови, і ЗМІ, в яких вони працюють», - заявляють російські журналісти.

 

Нагадаємо, 20 лютого Спілка журналістів Москви (СЖМ) засвідчила свою підтримку українських колег, які виконують свій професійний обов'язок, перебуваючи в епіцентрі подій в країні, та констатувала, що правоохоронні органи не забезпечують безпеку журналістів.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY