detector.media
26.02.2014 14:38
У Харкові знову почали виходити «АТН-новини», які зникли з ефіру через переслідування Авакова
У Харкові знову почали виходити «АТН-новини», які зникли з ефіру через переслідування Авакова

Опозиційна телепрограма «АТН-новини» після довгої перерви у мовленні знову вийшла в ефір на «Сьомому каналі» в Харкові. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на редактора відділу телекомпанії АТН Марину Ніколаєву.

 

«"АТН-новини", що здобули популярність опозиційною точкою зору, були відключені від телеефіру у вересні 2011 року. Безпідставно СЕС раптом наклала заборону на використання радіорелейної станції АТН, а провайдери без пояснень відмовилися від проводового підключення. Водночас міська влада і прокуратура посилалися на деякі господарські суперечності і технічні проблеми. Насправді, претензії носили виключно політичний характер. Це видно вже з того, що відразу після втечі Януковича і втрати харківською владою підтримки в Києві, техніка змогла підключити усі необхідні кабелі. "АТН-новини" вже повернулися в нічний ефір, а трохи пізніше повернуться і в денний", - повідомила Марина Ніколаєва.

 

Редактор нагадала, що останні роки «АТН-новини» виходили в інтернеті. «Відвідуваність сайту АТН, що критикував владу, досягла 300 тисяч відвідувань на день. Ми намагатимемося не знижувати планку і надалі», - додала Марина Ніколаєва.

 

Як нагадує «Укрінформ», в 2011 році відключені від ефіру недержавні харківські телеканали «ФОРА» і «А/ТВК», які транслювали «АТН-новини». Канал АТН у Харкові пов'язували із колишнім опозиційним політиком, нині міністром МВС Арсеном Аваковим.

 

Нагадаємо,   26 січня у Харкові під час розгону євромайдану молодики у спортивному одязі напали на оператора телеканалу АТН Андрія Радича, кинули на землю і пошкодили камеру.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY