detector.media
25.02.2014 13:49
«1+1» стурбований спробами повернутися до практики темників – відповідь на закиди «Батьківщини»
«1+1» стурбований спробами повернутися до практики темників – відповідь на закиди «Батьківщини»

Прес-служба партії «Батьківщина» звинуватила канал «1+1» у дискредитації Юлії Тимошенко й заявила, що після звільнення пані Тимошенко розпочалася «брудна, очевидно зрежисована кампанія проти неї». Відповідну заяву прес-служба партії поширила увечері 24 лютого.

 

Приводом до такої реакції прес-служби партії став сюжет «1+1» про «римські канікули» Євгенії Тимошенко. Журналісти ТСН повідомили, що донька Юлії Тимошенко відсвяткувала день народження 20 лютого в найдорожчому готелі Рима під час кривавих подій у Києві.

 

 

 

 

«Сьогодні (24 лютого. - ТК) телеканал "1+1" розмістив сюжет в кращих традиціях часів режиму Януковича для дискредитації Юлії Тимошенко, використовуючи неправдиву інформацію про її доньку Євгенію», - заявили в прес-службі.

 

На думку прес-служби «Батьківщини», методи роботи журналістів «1+1» суперечать принципам чесної журналістики. «В сюжеті немає жодного доказу того, що Євгенія Тимошенко проживала в зазначеному готелі. Відео грубо скомпільовано для створення уяви у телеглядача про таке проживання», - стверджують речники «Батьківщини».

 

За інформацією прес-служби «Батьківщини», в ці дні Євгенія Тимошенко перебувала із заздалегідь спланованим візитом у Римі для численних зустрічей з віце-президентом парламенту Італії Джанні Пітеллою, спікером парламенту Італії Лаурою Болдріні та іншими італійськими політиками з метою обговорення питань негайної імплементації санкцій проти очільників режиму Віктора Януковича.

 

У прес-службі наголосили, що з моменту ув‘язнення Юлії Тимошенко її родина не відзначала жодних свят, включаючи дні народження.

 

У прес-службі «1+1» парирували звинувачення прес-служби «Батьківщини» в аналогічному стилі: «"1+1" глибоко стурбований спробами оточення Юлії Тимошенко повернутися до практики темників в кращих традиціях часів Леоніда Кучми. Саме так ми сприймаємо заяву партії "Батьківщина" щодо сюжету про святкування Євгенії Тимошенко свого Дня народження у Римі під час кривавих подій у Києві».

 

На думку прес-служби «1+1», подібні методи суперечать принципам відкритої та чесної політики. «Партія не надала жодного доказу чи спростування, що Євгенія Тимошенко в день свого народження не перебувала в готелі "Де Руссі", в номері 414 з видом на площу Пьяцца дель Пополо відомою тим, що до ХІХ століття там відбувалися публічні страти», - відповіли на каналі.

 

Коментуючи інформацію партії, що в ці дні Євгенія Тимошенко перебувала в Римі для проведення зустрічей з італійськими політиками, ТСН зазначає: «18-19 лютого Євгенія Тимошенко дійсно могла мати зустрічі з главами італійських органів влади, представниками Святого престолу римо-католицькоі церкви та місцевими дизайнерами одягу. 20 лютого пані Тимошенко могла мати зустріч із чоловіком у фіолетовому светрі, які відбувалися на території готелю "Де Руссі", де пані Тимошенко мешкала. Вона, а також члени родини чоловіка, з яким вона співмешкає, могли мати з італійськими урядовцями святкову вечерю у день народження Євгенії, 20 лютого. 21 лютого Євгенія Тимошенко мала сніданок на території готелю. Люди, з якими вона його проводила, не були схожі на італійських урядовців. Вони голосно говорили російською і були схожими на близьких родичів Артура Чечьоткіна».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY