detector.media
24.02.2014 11:32
Фотокореспондент Ігор Єфімов: «Беркут» бив мене ще жорстокіше через те, що я журналіст
Фотокореспондент Ігор Єфімов: «Беркут» бив мене ще жорстокіше через те, що я журналіст

Фотограф  газети «Вечірні Черкаси» Ігор Єфімов (на фото), на якого 20 лютого напав «Беркут», розбив голову і камеру, вважає, що беркутівці його били саме через те, що він був представником ЗМІ. Про це він сказав 23 лютого у сюжеті «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер», що був присвячений журналістам, які ризикуючи життям, висвітлювали події на євмайданах.

 

Нагадаємо, 20 лютого у Черкасах під час штурму «Беркутом» пікету черкащан на блок-пості біля дамби, силовики напали на двох місцевих журналістів. Беркутівці побили фотографа газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова, а журналісту Черкаської ОДТРК Валентину Чернявському погрожували зброєю. Фотокореспондент отримав рвану рану голови.

 

«Я кричав, що я преса, я піднімав руки, ну, було видно, що я їм жодної загрози не несу. Але як мені здалося, вони мене ще жорстокіше били, через те, що я преса», - розповів Ігор Єфімов.

 

За його словами, жилети «Преса» йому видали в обласному управлінні міліції пресі для захисту. «Отже напис «преса» чомусь не захищає. Хоча це протистояння почали не журналісти», - підсумувала автор сюжету Ірина Юсупова.

 

Вона розповіла також про вбитого журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, якому 22 лютого мало виповнитися 33 роки.

 

За даними «Детектор медіа»,  18-19 лютого під час висвітлення масових заворушень у центрі Києва постраждали більше трьох десятків журналістів. Журналістів В'ячеслава Веремія та Ігоря Костенка було вбито.



«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY