detector.media
20.02.2014 18:13
За організацію мітингів головреду запорізької газети присудили місяць виправних робіт
За організацію мітингів головреду запорізької газети присудили місяць виправних робіт

Сьогодні, 20 лютого, Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя присудив один місяць виправних робіт головному редактору місцевої газети «Суббота-плюс» Богдану Василенку, якому інкримінували організацію несанкціонованих мітингів і злісну непокору міліції під час акції протесту в Запоріжжі 15 лютого. Про це повідомляє запорізький сайт Z-city.

 

Також відповідно до рішення суду, 20% заробітної плати пана Василенка буде перераховано на користь державі.

 

Наразі Богдан Василенко збирається подавати апеляцію. 

 

Як повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ), свідчення журналістів Тараса Білки та пана Дзюби, які виступали з боку захисту, оцінені судом як критичні і до уваги не взяті. Свідок з боку обвинувачення має судимість і свідчить ще по низці справ. 

 

Нагадаємо, 19 лютого Богдана Василенка затримала міліція для складанняадмінпротоколу. Йомуінкримінувалинезаконнуорганізаціюмітингів 15 і 18 лютого. Сам пан Василенко вважає своє затримання незаконним.

 

Раніше, 17 лютого, на Богдана Василенка склали адмінпротокол за статтею 152 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення правил благоустрою) за звинуваченням в розклеюванні листівок. Також його намагалися звинуватити в організації несанкціонованої автоколони, яка їздила рейдом по місцях проживання очільників запорізької міліції і прокуратури.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY