detector.media
20.02.2014 17:04
Режисер «1+1» Станіслав Чернілевський отримав на Майдані п’ять куль
Режисер «1+1» Станіслав Чернілевський отримав на Майдані п’ять куль

В ніч з 18 на 19 лютого на Майдані Незалежності ході протистояння протестувальників і силовиків був поранений 63-річний поет, кіносценарист Станіслав Чернілевський, який працює режисером і редактором на ТРК «Студія 1+1». Інформація про це з'явилася на сайті щоденної всеукраїнської газети «День».

 

Дві кулі прошили йому руку навиліт, третя роздробила зап'ястя, одна застряла в стегні, а одна пронизала куртку.

 

Під час телефонної розмови з журналісткою Ольгою Герасим'юк пан Чернілевський повідомив, що перед тим, як у нього стріляли, він пішов підкинути дрів у багаття на Майдані.

 

«Там багаття горіли, хлопці поліна понесли - і я взяв дрів та й поніс... А тут «Беркут» став наступати, всіпобігли, а я так ніби сам на тому місці лишився, як голий... А тут гранату кинули - і неподалік дівчина впала. Я шарпнувся до неї - і тут поменіщось так боляче вдарило, ніби камінці хтось сильно пожбурив... Я ще подумав - а чого «Беркут» кидається дрібними камінцями? А вже потім стало важко, на світлі побачив на собі кров, рука стала тяжка...», - розповів Станіслав Чернілевський.

 

За даними «Детектор медіа»,  18-19 лютого під час висвітлення масових заворушень у центрі Києва постраждали більше трьох десятків журналістів. Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було вбито.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Фото - espreso.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY