detector.media
19.02.2014 19:41
Постраждалі 18 лютого три знімальні групи 5-го каналу зняли побої та написали заяви в міліцію
Постраждалі 18 лютого три знімальні групи 5-го каналу зняли побої та написали заяви в міліцію

Постраждалі 18 лютого від нападів силовиків і «тітушок» три знімальні групи 5-го каналу зняли побої та написали заяви в міліцію. Про це в інтерв'ю «Відеотеці» повідомив шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський.

 

«У нас за один вчорашній день три групи потрапили під побої. Є переломи. У нас три камери вийшли з ладу, одну з яких правоохоронці взагалі забрали, і ми не знаємо, де вона є. На всі ці випадки у нас написані заяви і подані у міліцію», - говорить Володимир Мжельський.

 

Перша знімальна група - це журналістка Євгенія Таганович і оператор Леонід Коваленко, яких побили та розбили камеру. Друга знімальна група - це журналіст Азад Сафаров і оператор Сергій Клименко, яких побили і відібрали камеру, в Азада Сафарова перелом руки. Третя знімальна група - це журналістка Ольга Петрів і оператор Іван Наконечний, яким розбили камеру, самі медійники цілі.

 

Крім цього, за словами пана Мжельського, каналу довелось евакуювати дві свої ПТС-ки з урядового кварталу - з вулиці Грушевського та з вулиці Інститутської. Причому одну з них - за допомогою міліції. У цій ПТС протягом тривалого часу рятувались від «тітушок» дві знімальні групи та весь технічний персонал.

 

На думку пана Мжельського, напади на знімальні групи 5-го є результатом специфічного ставлення прихильників влади до 5-го каналу.

 

В інтерв'ю кореспонденту «ВідеоТеКи» шеф-редактор 5-го також розповів, чому 18 лютого ввечері декілька разів канал зникав з ефіру, а також пояснив, як влада власними руками творить Першому інформаційному репутацію опозиційного ЗМІ. Дивіться інтерв'ю на ВК.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY