detector.media
19.02.2014 14:27
НСЖУ та НМПУ вимагають Нацраду пояснити зникнення з ефіру 5-го каналу
НСЖУ та НМПУ вимагають Нацраду пояснити зникнення з ефіру 5-го каналу

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка (НМПУ) переконані, що регулятор Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має негайно надати пояснення зникнення з ефіру 5-го каналу, що відбулося увечері 18 лютого, а також вжити всіх необхідних заходів, аби було проведене незалежне та справедливе розслідування цього випадку. Про це йдеться у спільній заяві обох організацій.

 

Блокування роботи каналу НСЖУ та НМПУ розцінюють як намір знищити свободу слова в Україні.

 

«Ми бачимо, що влада цілеспрямовано намагається придушити будь-яке незалежне мовлення і перетворити ЗМІ на засоби пропаганди», - йдеться у заяві.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст заяви НСЖУ та НМПУ:

 

«Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка обурені блокуванням роботи «5 каналу» та висловлюють свою підтримку редакційному колективу. Учора ввечері канал припинив мовлення по всій Україні.  На сторінці каналу у мережі «Фейсбук» з'явилося повідомлення: «5 канал зникає з ефіру по Україні. Якщо у вас теж зникає - дивіться нас в Ютюбі. І перекажіть друзям! Дякуємо, що ви з нами!». Пізніше ведучий 5-го Артем Овдієнко повідомив, що телеканал недоступний по всій країні. «5 канал, зараз тільки в інтернеті, ефірну трансляцію вирубали намертво по всій країні». Сайт каналу також не працює через те, що останні 2 місяці зазнає безперебійних атак.

 

Лише вранці 19 лютого було відновлено трансляцію на супутнику і в кабельних мережах.

 

Блокування роботи каналу Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка розцінюють як намір знищити свободу слова в Україні. Ми бачимо, що влада цілеспрямовано намагається придушити будь-яке незалежне мовлення і перетворити ЗМІ на засоби пропаганди.

 

НСЖУ та НМПУ переконані що національний регулятор - Національна рада з питань телебачення та радіомовлення - має негайно надати пояснення щодо дій з намірами знищити  «5 канал» та вжити всіх необхідних заходів, аби було проведене незалежне та справедливе розслідування цього випадку.

 

Події в Україні 18 лютого, коли знову під час висвітлення силового протистояння у центрі столиці постраждали десятки журналістів, і навіть є випадки смерті, засвідчують, що наших колег цілеспрямовано атакують і знищують. Закликаємо всіх журналістів проявити максимальну солідарність, підтримати тих, хто постраждав, хто в небезпечних умовах працює в епіцентрі подій. Просимо всіх не мовчати і разом боротися за те, щоб наша професія не була знищена в Україні».

 

Нагадаємо, увечері 18 лютого 5 канал, який транслює наживо події в Києві, відключили по всій Україні. Сайт 5-го каналу також не працює.

 

Вдень 18 лютого 5 канал вимикали з ефіру з невідомих причин, частково ефірне мовлення вдавалося відновити.

 

Станом на ранок 19 лютого 5 канал відновив трансляцію на супутнику і в кабельних мережах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY