detector.media
19.02.2014 07:15
Убито журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія
Убито журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія

Рано вранці 19 лютого у київській лікарні швидкої допомоги помер кореспондент відділу «Київ» газети «Вести» В'ячеслав Веремій. Про це повідомляє сайт газети «Вести».

 

«Напередодні пізно увечері невідомі в масках відкрили вогонь по нашому журналіст . Лікарі кілька годин боролися за життя Слави, однак він помер на операційному столі», - пише редакція «Вестей», що висловлює глибокі співчуття рідним і близьким В'ячеслава  і вимагає від правоохоронних органів провести в найкоротші терміни розслідування і знайти вбивць нашого журналіста.

 

Редакція звертається до всіх свідків того, що сталося з проханням повідомити інформацію, яка допоможе знайти злочинців. Контактна електронна адреса: info@vesti.ua.

 

Як повідомляє редакція, пізно ввечері 18 лютого на перехресті Володимирської та Великої Житомирської, навпроти ресторану «Чорне порося» невідомі чоловіки з бітами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на В'ячеслава Веремія та ІТ- фахівця «Вестей» Олексія Лимаренка.

 

Співробітники «Вестей» поверталися з роботи на таксі. Коли автомобіль зупинився на світлофорі, з підворіття вибігли чоловіки, почали розгойдувати і закидати машину «коктейлями Молотова». Таксиста, В'ячеслава та Олексія вони витягли з авто і жорстоко побили. Водій отримав серйозні травми ноги. Олексію спотворили обличчя. Їм була надана перша медична допомога.

 

В'ячеслав отримав кульове поранення в груди. Смерть настала через втрату крові і поранення, не сумісні з життям.

 

18 лютого В'ячеслав Веремій вийшов на роботу після тривалого лікарняного. Місяць тому, 20 січня, під час штурму на Грушевського В'ячеслав Веремій отримав травму ока - тоді він частково втратив зір. Під час перебування у лікарні він дав інтерв'ю польському телеканалу, у якому розповідав про численні травми очей, які отримують журналісти.

 

В'ячеслав Веремій працював у газеті «Вести», він був провідним журналістом видання, готував публікації на гострі соціальні теми, проводив розслідування, писав репортажі з Євромайдану. Загиблий працював також у виданнях «Обозреватель» і «Газете по-киевски». У нього залишилися дружина і маленький син.

 

Інформація про те, де і коли пройде панахида, редакція повідомить пізніше.

 

Нагадаємо, 18 лютого в Києві постраждало щонайменше 27 журналістів. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY