detector.media
12.02.2014 11:13
Україна опустилась в Індексі свободи преси організації «Репортери без кордонів»
Україна опустилась в Індексі свободи преси організації «Репортери без кордонів»

Україна посіла 127 місце із 180-ти у щорічному Індексі свободи преси, укладеному міжнародною правозахисною організацією «Репортери без кордонів» (Reporters Without Borders) на 2014 рік. Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

 

У 2013 році Україна посідала у рейтингу 126 місце. Відповідно до Індексу свободи преси-2014, Україна в втратила одну позицію у рейтингу і межує за рівнем свободи слова з Колумбією (126 місце) та Афганістаном (128 місце).

 

Трійка лідерів Індексу-2014 - Фінляндія, Нідерланди та Норвегія. Ці ж країни посіли перші три місця і в торішньому Індексі.

 

Як зазначають автори дослідження, рейтинг складався до подій, що почалися в Україні у грудні 2013 року, і тому він не враховує посилення репресивної політики українського уряду під час акцій протесту.

 

«Політична криза і різкий поворот Києва у бік утисків свободи преси, який почався у грудні 2013 року,  виходять за часові рамки всесвітнього Індексу в його поточній редакції. Немає сумнівів, однак, що ці явища відіб'ються на рейтингу України в редакції Індексу 2015», - йдеться у дослідженні.

 

Нагадаємо, у січні 2014 року організація «Репортери без кордонів» заявила, що засуджує жорстокі напади на журналістів в ході зіткнень між демонстрантами і силами безпеки та закликала сторони конфлікту поважати медійників.

 

Як писала «Детектор медіа», 19-20 лютого в Києві працюватиме Місія солідарності Європейської федерації журналістів (ЄФЖ), до складу якої увійдуть і представники «Репортерів без кордонів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY