detector.media
11.02.2014 17:58
Геннадій Москаль передав Генпрокуратурі список зі 124 випадків нападів на журналістів
Геннадій Москаль передав Генпрокуратурі список зі 124 випадків нападів на журналістів

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, народний депутат фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль надіслав генпрокурору Віктору Пшонці список  журналістів, які постраждали під час  висвітлення акцій мирного протесту з 24 листопада 2013 року по 25 січня  2014 року з проханням відкрити за даними фактами кримінальні провадження, встановити осіб із числа співробітників правоохоронних органів, винних у кожному з випадків, та притягнути їх до кримінальної відповідальності. Про це йдеться на сайті нардепа.

 

Всього у списку, надісланому пану Пшонці, 124 випадки, де фігурують працівники засобів масової інформації, які постраждали внаслідок неправомірних дій з боку правоохоронних органів.

 

Нагадаємо, станом на 23 січня генпрокуратура не встановила конкретних співробітників міліції, винних у побитті журналістів, які висвітлювали події Євромайдану 30 листопада та 1 грудня у Києві.

 

За даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах за весь час висвітлення подій на Євромайданах, з листопада 2013 року по 3 лютого 2014 року постраждав 121 журналіст.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY