detector.media
10.02.2014 17:21
У Чернігові редактору інтернет-видання «Північний вектор» розбили голову арматурою (ВІДЕО)
У Чернігові редактору інтернет-видання «Північний вектор» розбили голову арматурою (ВІДЕО)

Увечері 9 лютого в Чернігові троє невідомих побили редактора інтернет-видання «Північний вектор» і громадського діяча Олександра Ясенчука. Про це повідомляє сайт чернігівської газети «Високий Вал».

 

Як розповів шеф-редактор «Північного вектора» Олександр Жогалко, на пана Ясенчука нападали ззаду, наносячи удари по голові металевими предметами. Обстеження в лікарні показало, що переломів в Олександра Ясенчука немає, але лікарям довелося накласти чотири шви на голову. Як йдеться на сайті руху добровольців «Простір свободи», активним учасником якого був пан Ясенчук, постраждалому наклали сім швів. Також у потерпілого численні забої кінцівок.

 

Пан Жогалко пов'язує напад на свого колегу з журналістською діяльністю, активною життєвою позицією та підтримкою ним Євромайдану.

 

«У наших матеріалах ми неодноразово висвітлювали діяльність "загонів" під прикриттям міліції. Давали сюжети щодо останніх подій, де вони активно залучалися і владою, і міліцією. У такий спосіб вони намагаються показати, хто у місті господар», - зазначив Олександр Жогалко.

 

За його словами, постраждалий журналіст був контактною особою-координатором для передачі допомоги на київський Євромайдан.

 

Як розповів у коментарі «Високому Валу» депутат міської ради від партії УДАР Костянтин Іванов, нападники попросили в Олександра Ясенчука закурити, а після його відмови - напали ззаду. У пана Ясенчука зник мобільний телефон і гроші (близько 900 грн.). Також депутат додав, що це «у жодному випадку не побутовий конфлікт» і порекомендував редактору написати заяву у міліцію. Поки пан Ясенчук не планує звертатись до правоохоронних органів.

 

«Детектор медіа» намагалася зв'язатися з Олександром Ясенчуком, однак у його телефоні вмикається автовідповідач.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY