detector.media
10.02.2014 13:19
У Росії подали до суду на операторів, які відключили «Дождь»
У Росії подали до суду на операторів, які відключили «Дождь»

Російське Товариство захисту прав споживачів (ТЗПС) подало позов до суду на операторів кабельного і супутникового телебачення, які припинили трансляцію телеканалу «Дождь». Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс».

 

ТЗПС вимагає зобов'язати операторів кабельного телебачення припинити відключення телеканалів «Дождь» і «Дождь HD», що входять у платні пакети. Товариство вважає, що припинивши трансляцію телеканалу, оператори порушили умови договору, не запропонувавши споживачам адекватної компенсації за зниження якості послуг з телемовлення.

 

У разі задоволення позову Останкінський районним судом Москви, куди звернулося ТЗПС, всі абоненти, постраждалі від припинення мовлення каналів, зможуть отримати компенсацію.

 

Масові відключення «Дождя» операторами кабельного і супутникового телебачення в Росії почалися після того, як 26 січня, напередодні 70-ї річниці закінчення блокади Ленінграда німецькими військами під час Другої світової війни, «Дождь» провів онлайн-опитування телеглядачів: «Чи повинні ми були здати Ленінград, щоб запобігти сотням тисяч смертей?», яке зазнало різкої критики політиків, громадських діячів і користувачів соцмереж. Трансляцію каналу припинили такі оператори, як: «Ростелеком», «Білайн», «НТВ-Плюс», «Триколор ТВ» та інші.

 

«Дождь» попросив пробачення за некоректне опитування про блокадний Ленінград і прибрав з ефіру програму «Дилетанти», у якій вийшло опитування.

 

11 лютого керівники районних відділень громадської організації «Жителі блокадного Ленінграда» проведуть спільну нараду, де буде вирішено, як чинити далі в ситуації з телеканалом «Дождь». «Я вважаю, треба прийняти ці вибачення. Буду це рекомендувати. Від нашої організації, я знаю, вже було кілька позовів до суду, але, я думаю, їх більше не буде», - заявила голова організації «Жителі блокадного Ленінграда» Ірина Скрипачева.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY