detector.media
07.02.2014 18:17
Прокуратура клопотатиме в суді про домашній арешт для Мар’яна Гавриліва замість СІЗО
Прокуратура клопотатиме в суді про домашній арешт для Мар’яна Гавриліва замість СІЗО

Прокуратура Києва внесла до Оболонського райсуду столиці клопотання щодо пом'якшення запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт для затриманого під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві Львівського фотографа Мар'яна Гавриліва. Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури міста Києва Яна Соболевська.

 

«Вивчивши матеріали справи, прокуратура знайшла за можливе поставити перед судом питання про пом'якшення запобіжного заходу позаштатному фотокореспонденту на гонорарній основі зі Львова Мар'яну Гавриліву», - констатувала речник прокуратури.

 

За її словами, подаючи таке клопотання, прокурорами  враховано міцність соціальних зв'язків, ступінь активності у вчиненні кримінального правопорушення та особисті характеристики вказаної особи.

 

Як писала «Детектор медіа», заступник генерального прокурора Роман Андрєєв сьогодні, 7 лютого, пообіцяв відпустити Мар'яна Гавриліва, якщо Генпрокуратурі нададуть документи, які підтверджують, що затриманий працює фотографом і виконував службове завдання редакції на вул. Грушевського. Генпрокуратурі надали відповідні документи, зокрема лист-підтвердження того, що Мар'яна Гаврилів співпрацює з ТОВ «Західна інформаційна корпорація» (медіахолдинг ZIK) як позаштатний працівник (фрілансер) на гонорарній основі.

 

Нагадаємо, львівського фотографа Мар`яна Гавриліва затримали 22 січня у Києві, коли він знімав сутички на вул. Грушевського. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, фотографа силоміць затягли за шеренги силовиків. Його кинули в автозак, побили і відібрали телефон. Через тяжкість отриманих пошкоджень під час відбування арешту Мар'ян Гаврилів був доправлений до лікарні. У нього діагностували струс мозку середнього ступеню тяжкості та відкритий перелом носу. Пан Гаврилів знаходиться в лікарні швидкої допомоги в Києві в спеціальних палатах разом з іншими ув'язненими.

 

24 січня Оболонський суд міста Києва ухвалив рішення про арешт Мар`яна Гавриліва на два місяці в якості запобіжного заходу. 5 лютого Апеляційний суд Києва відмовився розглядати апеляцію пана Гавриліва, оскільки суду не було представлено офіційного документа, який би засвідчував, що фотограф перебуває на лікуванні у лікарні швидкої допомоги.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY