detector.media
07.02.2014 16:12
Для розслідування побиття журналістів треба створити слідчу групу за участі міжнародних експертів – Томенко
Для розслідування побиття журналістів треба створити слідчу групу за участі міжнародних експертів – Томенко

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко на зустрічі 7 лютого звернувся до Комісара Ради Європи з прав людини Нілсома Муйжніексома з пропозицією створити слідчу групу за участі міжнародних експертів для того, щоб довести до кінця справи з побиттям та перешкоджанням діяльності українських журналістів. Про таку ініціативу йдеться на персональному сайті народного депутата.

 

Обговоривши ситуацію, що склалася з розслідуванням фактів перешкоджання діяльності журналістів та побиття співробітників ЗМІ під час висвітлення подій на євромайданах в Україні, Микола Томенко зазначив, що парламентський Комітет з питань свободи слова контролює ситуацію. Проте вплив Комітету завершується на відстеженні процесу відкриття кримінальних справ.

 

«Далі через відсутність розуміння з боку керівництва МВС та їхніх спецпідрозділів (зокрема, "Беркуту") ми не можемо отримати допомоги в тому, щоб ідентифікувати спецпризначенців, які перешкоджали діяльності журналістів або свідомо наносили їм тілесні ушкодження», - зазначив Микола Томенко.

 

За даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах за весь час висвітлення подій на Євромайданах, з листопада 2013 року по 3 лютого 2014 року постраждав 121 журналіст.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY