detector.media
07.02.2014 15:33
СБУ викликає на допит журналістів «Власти денег», які взяли інтерв’ю в Олександра Данилюка
СБУ викликає на допит журналістів «Власти денег», які взяли інтерв’ю в Олександра Данилюка

Служба безпеки України викликає на допит журналістів журналу «Власть денег» Станіслава Мірошниченка та Юлію Самсонову, які брали інтерв'ю в координатора громадянського руху «Спільна справа» Олександра Данилюка. Про це у Facebook повідомила головний редактор «Власти денег» Оксана Митницька, підтвердивши інформацію «Телекритиці».

 

Пані Митницька розповіла «Телекритиці», що вчора, 6 лютого, отримала два листи за підписом старшого слідчого головного слідчого управління СБУ Македонського. У листах слідчий СБУ просить Оксану Митницьку забезпечити прибуття на допит журналістів Станіслава Мірошниченка та Юлії Самсонової, які брали інтерв'ю в Олександра Данилюка, а також надати носій інформації, на який здійснювався запис інтерв'ю. Це інтерв'ю було опубліковано в № 4-5 тижневика «Власть денег» за 31 січня - 6 лютого.

 

Журналістів викликають на допит 10 лютого. Станіслава Мірошниченка - на 10:00, Юлію Самсонову - на 14:00.

 

Зі слів пані Митницької, вона здивована змістом листів: «Я маю забезпечити прибуття журналістів, але при цьому немає повістки. Я маю надати носій інформації, але незрозуміло, чи про диктофон іде мова, чи про аудіофайл».

 

«Ми з цього не робимо трагедії, не вбачаємо наступу на свободу слова. Зараз радимося з юристами, як нам чинити. Приховувати нам нічого, усе, що записали під час інтерв'ю, - усе й видали. Я знаю, що ми не єдині, хто отримав подібні листи. Очевидно, що СБУ моніторить пресу і швидко реагує», - сказала пані Митницька, коментуючи «Телекритиці» листи від СБУ.

 

Станіслав Мірошниченко повідомив «Телекритиці», що вони з Юлією Самсоновою вирішили ігнорувати лист СБУ, оскільки це факсимільне повідомлення, а не повістка, і журналісти навіть не знають, у якості кого їх викликають.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY