detector.media
06.02.2014 19:19
З каналу «Україна» з ідеологічних міркувань звільнилися четверо журналістів і редакторів
З каналу «Україна» з ідеологічних міркувань звільнилися четверо журналістів і редакторів

Репортер інформаційної програми «События» на каналі «Україна» Ірина Ромалійська звільнилася з каналу через зміну редакційної політики. Цю інформацію вона підтвердила «Детектор медіа». За її словами, за останні півтора місяці з каналу з ідеологічних міркувань пішли, включно з нею, четверо журналістів і редакторів.

 

Пані Ромалійська два тижні тому написала заяву про звільнення за власним бажанням, вказавши причиною «зміну редакційної політики». Учора, 5 лютого, після двох з половиною років роботи кореспондентом «Событий», вона забрала трудову книжку. За словами журналістки, останні два тижні вона готувала для каналу неполітичні сюжети.

 

На запитання, про які саме зміни редакційної політики йдеться, пані Ромалійська сказала, що не хоче вдаватися в подробиці. «Все видно по випусках, по зміні наповнюваності, по верстці, по синхронах», - сказала вона й додала, що зміни почалися після розгону Євромайдану 30 листопада.

 

Назвати імена своїх трьох колег, які пішли з програм «События» та «События недели» з ідеологічних міркувань, пані Ромалійська відмовилася, оскільки ці люди не заявляли про причини свого звільнення публічно. За словами журналістки, ці звільнення не пов'язані з ротацією кадрів і змінами менеджменту в департаменті інформаційного мовлення.

 

Поки що Ірина Ромалійська планує працювати в розважальній журналістиці. Вона веде переговори з іншим телеканалом про роботу сценаристом у програмі про зірок і шоу-бізнес.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY