detector.media
05.02.2014 16:47
Томенко обурений, що Перший національний заборонив іншим каналам вживати слово «олімпійський»
Томенко обурений, що Перший національний заборонив іншим каналам  вживати слово «олімпійський»

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко обурений, що Національна телерадіокомпанії України (НТКУ) забороняє телеканалам використовувати слово «олімпійський». Про це він сказав на засіданні Комітету 5 лютого, пославшись на лист гендиректора НТКУ Олександра Пантелеймонова, що був надісланий днями низці українських телеканалів.

 

У листі НТКУ повідомляє, що відповідно до угоди на трансляцію та показ XXII зимових Олімпійських ігор в Сочі, укладеною між Національною телекомпанією України та компанією «Спортфайв», НТКУ є єдиним правовласником на трансляцію з Олімпіади.

 

«Я ще розумію, що НТКУ має право на трансляцію і відео. Але забороняти вживати слово "олімпійський" - це вже занадто. Ми маємо пропагувати спорт, і ніхто не може приватизувати олімпійські ігри», - сказав Томенко, додавши, що покаже цього листа в Національному олімпійському комітеті.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», НТКУ придбала права на трансляцію Олімпійських ігор у Сочі за 21 млн грн. Водночас церемонію відкриття Зимової Олімпіади покаже 7 лютого телеканал «Інтер».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY