detector.media
03.02.2014 10:52
Головреду запорізької газети Богдану Василенку в день мітингу суд заборонив ходити центром міста, а слідчі викликали на допит
Головреду запорізької газети Богдану Василенку в день мітингу суд заборонив ходити центром міста, а слідчі викликали на допит

31 січня, майже о 21:00, Запорізький окружний адміністративний суд заборонив запорізькому активісту, головному редактору газети «Суббота-плюс» Богдану Василенко ходити по проспекту Леніна в Запоріжжі з 12-ї до 17-ї години 2 лютого. Своїм рішенням суд задовольнив позов виконавчого комітету Запорізької міськради. Про це повідомив запорізький сайт Z-city.

 

У рішення суду вказано, що громадянину Василенко Б.Ю. на п'ять годин заборонили проведення походів від площі Фестивальної до будівлі мерії. На запитання активіста: «Що означає заборона походів (кількість учасників, наявність символіки)?» суддя відповідати відмовився.

 

Виходячи з рішення, Богдану Василенку суд заборонив навіть ходити по вказаному відрізку як наодинці, так і з будь-якою кількістю людей.

 

Також 1 лютого Богдану Василенку принесли повістку на 2 лютого, на 11:00, на допит у якості свідка в неназваній справі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Наш юрист підказав - вручати повістку повинні не пізніше, ніж за три дні до допиту (ч. 8 ст. 135 КПК України). Щоб, значить, я встиг підготуватися. А до завтра я підготуватися ніяк не встигаю. Та й справ заплановано - багацько. Тому, шановні панове слідчі, на завтрашній допит мене можете не чекати», - написав пан Василенко.

 

Слід зауважити, що 2 лютого в Запоріжжі планувався мітинг. Активісти перенесли його місце проведення на площу Поляка через заборону суду проводити акції на площі Фестивальній.

 

«Ніхто не зможе мені заборонити ходити по рідному місту тоді, коли я захочу. Тому я прямо зараз, о 12:00, почав «похід» від універмагу «Україна» до площі Поляка, - написав 2 лютого на своїй сторінці у Facebook Богдан Василенко. - Щоб мене не назвали провокатором, я починаю цей «похід» не від площі Фестивальної і буду йти по тій стороні проспекту, на якій не розташована будівля мерії. Щоб не сказали, що я організовую мітинг, я пишу це тільки зараз. Упізнати мене буде нескладно - я йду з державним прапором (точніше, у ньому). Можливо, зустріну друзів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY