detector.media
31.01.2014 15:06
Держкомтелерадіо відправить українських видавців на книжкову виставку «Книги Беларуси»
Держкомтелерадіо відправить українських видавців на книжкову виставку  «Книги Беларуси»

Українські видавці книжок візьмуть участь у ХХІ Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку «Книги Беларуси», що пройде з 5 по 9 лютого у Національному виставковому центрі «Белекспо». Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

6 лютого пройде День української книги, у рамках якого Держкомтелерадіо України презентує Національну експозицію «Книги України», а також видання, які вийшли минулого року за програмою «Українська книга».

 

Експозиція складатиметься з майже 300 видань, книжкових новинок більше 40 вітчизняних видавництв - «Дніпра», «Картографії», «Фоліо», «Грані-Т»,  «Балтії-Друк», «Самміт-книга» та ін.

 

Окрім того, Держкомтелерадіо та видавництво «Балтія-Друк» представлять на національному стенді ілюстроване науково-популярне видання авторства відомого історика Сергія Сегеди «Український Пантеон», а також видання «Святим дивом сяють храми Божі ...», присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

 

Також видавці покажуть презентацію рукописних реконструкцій слов'янських рукописів ХІ - ХІV ст., відтворених в майстерні Юрія Храпая: копію Дзялинського списку Литовського статуту 1529 року, «Руську Правду», «Слово о полку Ігоревім», копії сторінок Київського Євангелія 1393 року тощо.

 

Після завершення книжкового форуму українська делегація передасть кращі зразки вітчизняної книговидавничої галузі для громади співвітчизників у Білорусі.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY