detector.media
27.01.2014 16:20
Журналісти з мішенями прийшли до силовиків на Грушевського (ФОТО)
Журналісти з мішенями прийшли до силовиків на Грушевського (ФОТО)

27 січня близько 50 журналістів різних ЗМІ зібралися біля готелю «Дніпро» на Європейській площі Києва й вирушили до барикад на вулиці Грушевського на акцію «Не стріляйте в журналіста!». Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа» з місця подій.

 

На акції помічено чимало камер, зокрема «1+1», 5-го каналу, ТВі, «України», СТБ, Нового каналу, ICTV.

 

 

 

 

Близько половини журналістів - у жилетах «Преса». Серед тих, хто зібралися, - Марічка Падалко, Юлія Бориско, Ірина Павленок, Михайлина Скорик, Єфрем Лукацький, Світлана Березівська, Макс Левін, Наталка Соколенко.

 

 

 

Світлана Остапа і Єфрем Лукацький

 

Журналісти принесли плакати, на яких зображений білий голуб у бронежилеті з оливковою гілкою в дзьобі, на якого наведено приціл. Також медійники тримають у руках аркуші із зображенням мішеней.

 

 

 

 

Підійшовши до кордону силовиків, учасники акції прокричали кілька разів «Не стріляйте в журналістів!». З промовою до міліціонерів виступив Сергій Рахманін.

 

 

 

Сергій Рахманін

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

Цією акцією журналісти хочуть донести правоохоронцям свою стурбованість цілеспрямованим застосуванням зброї проти них.

 

Це акція журналістської солідарності і нагадування військовим та правоохоронцям, які беруть участь у розгоні масових акцій протесту у столиці та інших містах, що журналісти виконують свої професійні обов'язки і згідно із міжнародними конвенціями та законами України не повинні ставати об'єктом відкритої агресії.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Ігоря Меделяна, Twitter Української правди

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY