detector.media
25.01.2014 16:20
Редакція газети «Свобода» заявляє, що «Укрполіграфмедіа» відмовляється друкувати наклад через цензуру

Представники суспільно-політичного видання «Свобода» заявляють, що підприємство «Укрполіграфмедіа» відмовляється друкувати газету. Про це вони дізналися 24 січня, коли намагалися здати номер у друк.

 

«Повідомлення отримали в усній формі, офіційну відмову обіцяли пізніш . На словах було сказано, що зміст номера суперечить чинному законодавству, а також паплюжить честь і гідність державних мужів», - йдеться у повідомленні видання, яке надійшло на e-mail «Детектор медіа».

 

За цією інформацією, редакція нещодавно газета сплатила «Укрполіграфмедіа» за типографські послуги до березня поточного року включно. Також, із посланням на джерела, у «Свободі» заявляють, одним із співвласників підприємства «Укрполіграфмедіа» є бізнесмен Сергій Курченко і «Свобода» - не перше видання, у якого в цій друкарні виникають подібні проблеми.

 

Таку позицію друкарні, з якою вони співпрацюють за посередництва ТОВ «Прайм Принт Лтд», у «Свободі» пов`язують з переслідуванням видання.

 

«Газета "Свобода" заснована в 2000 році. Видання завжди було опозиційним до всіх владі в Україні. Якщо точніше, то газета знаходиться в опозиції до соціально-економічного та політичного устрою країни як такого», - акцентують представники газети. І додають: «Свого часу тираж газети заарештовувався режимом Кучми. Природно, що "Свобода" знаходиться в крайній опозиції до Януковича і його режиму. Крім того, видання було наступником газети "Політика", яку Кучма закрив ще в 1990 -х роках. При Януковичі історія повторюється»

 

У редакції вважають, що «Свобода» потрапила під дію законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня 2013 року, що, зокрема, різко звужують права і свободи ЗМІ.

 

За даними видання, на сході України газету вже давно не поширюють нібито унаслідок «відсутності попиту» , хоча з цього регіону телефонують читачі з проханням надіслати газету.

У Донецьку місцевий суд у 2005 році заборонив поширювати видання на території області, оскільки воно «паплюжить честь, гідність та іншу репутацію відомих персон і правлячої нині партії».

 

«Детектор медіа» не вдалося отримати коментар «Укрполіграфмедіа», оскільки у працівників підприємства сьогодні вихідний. Редакція звернеться до представників друкарні у понеділок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY