detector.media
24.01.2014 18:05
Адвокат затриманих журналістів Лози і Гарагуца буде подавати до Європейського суду
Адвокат затриманих журналістів Лози і Гарагуца буде подавати до Європейського суду

Оксана Томчук, адвокат журналіста газети ВО «Свобода» Андрія Лози та журналіста, співзасновника газети «Лица» Валерія Гарагуца, що були затримані і звинувачені у масових заворушення у Києві, планує звернутися до Європейського суду з прав людини. Про це вона повідомила на прес-конференції в інформагентстві «ЛІГАБізнесІнформ».

 

«Я вважаю, що вже є підстави для звернення в тому числі до Європейського суду з прав людини. Я сьогодні спілкувалася з цього приводу, стосовно незаконності тримання під вартою і не законністю затримання», - повідомила пані Томчук.

 

Адвокат розповіла деталі справ своїх підзахисних.  Зокрема, вона наголосила на неправомірному процесі впізнання затриманого Андрія Лози: «Лоза має бороду. Тобто це така яскрава прикмета, яка має запам'ятатися. І суддя дає чотири фото для впізнання - Лоза з бородою і троє осіб без бороди. Але коли ми задали відповідне питання прокурору, а де постраждалі? На що мені відповіли - а ми потерпілих шукаємо».

 

За словами адвоката, у справі дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца немає ніяких змін. Хоча згоду на звільнення від кримінальної відповідальності він дав ще в грудні 2013 року, зазначає Оксана Томчук.

 

«На жаль ті начебто гарантії, які надавалися у попередній справі журналіста Валерія Гарагуца, не виконуються. У нас ще  26 грудня набрав чинності закон, який мав бути виконаний. До тепер особа не позбавлена кримінальної відповідальності. Справа не закрита», - повідомила пані Томчук.

 

Нагадаємо, Шевченківський райсуд міста Києва арештував на два місяці дніпропетровського журналіста, співзасновника газети «Лица» Валерія Гарагуца, якому інкримінують участь у масових заворушеннях біля Адміністрації Президента.

 

В ніч з 19 на 20 грудня під час заворушень на вулиці Грушевського у Києві правоохоронці затримали члена  Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та журналіста газети ВО «Свобода» в місті Артемівську (Донецька область) Андрія Лозу. Йому  інкримінують організацію масових заворушень.

 

21 січня журналісту газети ВО «Свобода» Андрію Лозі  Шевченківським районним у якості запобіжного заходу було обрано утримання під вартою протягом двох місяців.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY