detector.media
24.01.2014 11:41
Перший та «Інтер» не показали відео знущання силовиків з голого протестувальника
Перший та «Інтер» не показали відео знущання силовиків з голого протестувальника
5 канал, «1+1», СТБ, ICTV, «Україна» і «24» - показали

Перший національний і телеканал «Інтер» - єдині з великих каналів не показали відео знущання силовиків з мітингувальника, якого побитого роздягли на морозі та фотографували. Інші канали у своїх випусках новин показували відео та коментували його.

 

На 5-му каналі у «Час. Підсумки дня» показали повне відео без коментарів, після чого ведуча Вікторія Сюмар обговорювала його з гостем студії - депутатом Олегом Царьовим. Також повністю резонансний ролик показали на каналі «24».

 

«1+1» розпочав випуск ТСН зі скороченої версії відео, ведуча Лідія Таран розповіла про обставини появи ролика і його зміст.

 

На ICTV у «Фактах» на початку випуску показали уривки з відео, ведуча Інна Шевченко описала, що на ньому.

 

На СТБ у «Вікнах-новинах» показали скорочену версію відео, розповіли про знущання, про те, що мітингувальник не чинив опору. Відео вийшло в межах стендапу з низкою сюжетів про перебіг подій на майдані 23 січня.

 

На «Україні» у «Событиях» і «Событиях дня» цим кадрам відвели найменше часу - лише декілька секунд. Коментар народного депутата Грушевського щодо відео тривав набагато довше. Ролик і реакція на нього стали частиною сюжету про психологічний тиск у соціальних мережах на «жертв персональних даних» - «беркутівців» і провладних депутатів. Ролику передував коментар прокуратури про те, що поки жодних звернень щодо протизаконних дій міліції не надходило. А далі автор сюжету сказала, що перше внутрішнє розслідування міліції розпочато через появу відео (у цей час демонструвалися кадри з голим мітингувальником).

 

За інформацією «Детектор медіа», троє ведучих НІС (новинного продакшну «Інтера»), які, втім, не є ведучими «Подробностей», - Дмитро Анопченко, Ганна Гомонай та Ольга Бондарчук - були готові дати інформацію про знущання над голим мітингувальником в ефірі «Інтера».

 

Нагадаємо, 23 січня в інтернеті з'явився ролик, як «Беркут» та інші силовики в чорній формі внутрішніх військ знущаються із затриманого чоловіка на вулиці Грушевського. На відео видно, як силовики роздягли його, а потім знімали на відео і фото його оголеного на морозі. Після зйомок його оголеного відправили у автобус. На тілі молодого чоловіка, зокрема на спині, видно величезні синці.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY