detector.media
23.01.2014 13:41
Міліція відпустила російського журналіста - його змушували стояти на колінах у снігу півтори години
Міліція відпустила російського журналіста - його змушували стояти на колінах у снігу півтори години

З відділу міліції звільнили режисера Lenta.doc Андрія Кисельова, якого затримали вранці 23 січня разом з групою активістів. МВС не пред'явило йому ніяких звинувачень. Про це повідомляє Lenta.ru.

 

Під час затримання журналіст був побитий і отримав травми. Певний час про перебування Андрія Кисельова не було відомо, згодом з'ясувалося, що його доправлено до Оболонського РУВС Києва.

 

Як повідомляє МВС російській стороні, участь пана Кисельова у масових заворушеннях не підтвердилась.

 

Андрій Кисельов був затриманий з групою активістів, коли висвітлював акції протесту на вулиці Грушевського у Києві. Він розповів, що вони півтори години простояли на колінах на снігу. Також при затриманні журналіст отримав рану на брові і численні забої.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», з вимогою звільнити Андрія Кисельова і покарати винних у його затриманні до влади України звернувся голова Ради про прав людини при президенті РФ Михайло Федотов. Розібратися з випадками затримання журналістів на Україні закликав і голова Спілки журналістів Москви Павло Гусєв.

 

Нагадаємо, про затримання режисера Lenta.doc повідомив засновник проекту Lenta.doc Олександр Расторгуєв. За його словами,  Андрій Кисельов висвітлював сутички у Києві на завдання редакції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Twitter

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY