detector.media
23.01.2014 12:23
МВС обіцяє відпустити затриманого в Києві російського журналіста Lenta.doc
МВС  обіцяє відпустити затриманого в Києві російського журналіста Lenta.doc

МВС України пообіцяло відпустити затриманого в Києві режисера Lenta.doc Андрія Кисельова. Про це інтернет-виданню Lenta.ru заявили в прес-службі відомства.

 

«Кисельов був затриманий вранці разом з групою правопорушників і доставлений до райвідділу міліції. В даний час ступінь участі в порушенні правопорядку кожного з доставлених перевіряється, але, за попередніми даними, його активна участь у заворушеннях не підтверджується. Так що незабаром він буде на волі», - заявили у прес-службі українського МВС.

 

За словами прес-аташе російського посольства в Києві Олега Гришина, українська влада поки не надала офіційних роз'яснень по лінії МЗС і МВС щодо обставин затримання пана Кисельова: «Ми зробили оперативні запити з ранку, але поки не отримали пояснень».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», з вимогою звільнити Андрія Кисельова і покарати винних у його затриманні до влади України звернувся голова Ради про прав людини при президенті РФ Михайло Федотов. Розібратися з випадками затримання журналістів на Україні закликав і голова Спілки журналістів Москви Павло Гусєв.

 

Нагадаємо, про затримання режисера Lenta.doc повідомив засновник проекту Lenta.doc Олександр Расторгуєв. За його словами,  Андрій Кисельов висвітлював сутички у Києві на завдання редакції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY