detector.media
23.01.2014 11:02
Росія вимагає звільнити затриманого в Києві журналіста Lenta.doc і вибачитись
Росія вимагає звільнити затриманого в Києві журналіста Lenta.doc і вибачитись

Голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов заступився за режисера проекту Lenta.doc Андрія Кисельова, затриманого міліцією в Києві. Про це повідомляє інтернет-видання Lenta.ru з посиланням на російське інформагентство «Інтерфакс».

 

Михайло Федотов звернувся до влади України з проханням звільнити Андрія Кисельова і покарати винних у його затриманні. «Рада дуже стурбована цією ситуацією , просить українську владу негайно розібратися , звільнити і вибачитися , і надати необхідну медичну допомогу», - заявив він.

 

Затримання Андрія Кисельова також прокоментував голова Спілки журналістів Москви і головний редактор «Московського комсомольця» Павло Гусєв. Він закликав українську владу розібратися з випадками затримання журналістів , які фіксувалися вже неодноразово. Пан Гусєв назвав подібні події великим упущенням з боку керівництва силових структур та українських властей.

 

Lenta.ru  повідомляє, що наразі відомостей про місцезнаходження, стан і причини затримання Андрія Кисельова немає.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», о 7 ранку 23 січня у Києві правоохоронці затримали російського журналіста - режисера проекту Lenta.doc Андрія Кисельова, який висвітлював сутички на завдання редакції. Про це повідомив засновник проекту Олександр Расторгуєв.

 

За даними «Детектор медіа», протягом 20-23 січня міліцією в Києві були затримані не менше чотирьох журналістів. Львівського фотографа Мар'яна Гавриліва жорстоко побито. Оператора «Спільнобачення» Володимира Карагяура і журналіста видання ВО «Свобода» Андрія Лозу суд арештував на два місяці.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY