detector.media
22.01.2014 20:12
«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова закликає зупинити насильство
«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова закликає зупинити насильство

Медіахолдинг Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» закликає зупинити насильство і мирно врегулювати ситуацію в країні шляхом переговорів. Про це йдеться в офіційній заяві холдингу, зробленій після нападу на знімальну групу телеканалу «Донбас» 22 січня в Донецьку, під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану.

 

«Загострення політичної кризи веде до неконтрольованої ескалації насильства в Україні. Конфлікт уже зайшов занадто далеко (або перейшов межу) - в Києві загинули люди. Фізичної небезпеки піддаються всі, в тому числі й журналісти, які ведуть репортажі з місця подій», - заявляє «Медіа Група Україна».

 

«Ми звертаємося до людей різних переконань із закликом зупинити насильство. Мирне врегулювання можливе тільки шляхом переговорів. Всі сторони конфлікту зобов'язані почути один одного і знайти рішення. Нові жертви неприпустимі», - наголошується в заяві.

 

«Потрібен взаємоприйнятний компроміс на основі демократичних цінностей. Серед них - свобода слова, свобода друку, їх ніхто не може ставити під сумнів. Кожен громадянин України має право на інформацію. А значить , журналісти повинні мати можливість для виконання свого професійного обов'язку. І, перш за все, вони повинні бути впевнені, що залишаться живі і здорові. Насильство і журналістика - несумісні», - сказано в заяві.

 

Як писала «Детектор медіа», 22 січня в Донецьку прихильники Партії регіонів перешкоджали журналістам висвітлювати їх мітинг і напад на учасників Євромайдану. «Тітушки» закидали представників ЗМІ снігом із фарбою та яйцями. Також під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану в Донецьку на бульварі Шевченка було скоєно кілька нападів на знімальну групу телеканалу «Донбас».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY