detector.media
22.01.2014 19:12
У Донецьку напали на знімальну групу каналу «Донбас» (ВІДЕО)
У Донецьку напали на знімальну групу каналу «Донбас» (ВІДЕО)

У середу, 22 січня, під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану в Донецьку на бульварі Шевченка на знімальну групу телеканалу «Донбас» було скоєно кілька нападів. Про це повідомила прес-служба холдингу «Медіа Група Україна», до якого входить канал.

 

У кореспондента каналу Юлії Міншакірової невідомі молоді люди намагалися вибити мікрофон, оператору Ігорю Монастирьову було нанесено декілька ударів у голову і тулуб, здійснювалися спроби вирвати телекамеру. При цьому всі удари, як правило, наносилися зі спини.

 

За фактом нападу постраждалі журналісти звернулися із заявою до місцевого РВВС.

 

 

 

 

Колектив телеканалу «Донбас», а також холдинг «Медіа Група Україна», до складу якого входить телеканал, заявили, що таке агресивне ставлення до журналістів категорично неприйнятне.

 

«Засоби масової інформації, і в першу чергу телебачення - ключові джерела отримання людьми об'єктивної інформації, особливо в нинішніх умовах. Ми наполегливо закликаємо до максимальної толерантності та поваги з боку всіх учасників масових акцій: як прихильників, так і противників євромайдану. Журналісти виконують свій професійний обов'язок в інтересах усього суспільства», - йдеться в заяві холдингу.

 

Події в Донецьку висвітлюються у вечірніх випусках новин каналу «Донбас», а також у випуску інформаційної програми «События» о 19:00 на каналі «Україна».

 

Як писала «Детектор медіа», сьогодні, 22 січня, у Донецьку прихильники Партії регіонів перешкоджали журналістам висвітлювати їх мітинг і напад на учасників Євромайдану. «Тітушки» закидали представників ЗМІ снігом із фарбою та яйцями. Зокрема, облили фарбою журналістку «Новостей Донбасса» Віолету Тарасенко та кинули яйцем у журналістку Gazeta.ua Тетяну Заровну.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY