detector.media
22.01.2014 15:46
Журналістська Місія солідарності з Європи розслідуватиме в Україні прояви насильства проти працівників ЗМІ
Журналістська Місія солідарності з Європи розслідуватиме в Україні прояви насильства проти працівників ЗМІ

Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) направить до України найближчим часом журналістську Місію солідарності. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

До складу місії входитимуть представники ЄФЖ і організації «Міжнародна підтримка медіа» (International Media Support). Про це у листі до Національної спілки журналістів України та НМПУ повідомив генеральний секретар ЄФЖ Рікардо Гутьєррес.

 

Серед ключових завдань, які ставить місія в Україні, буде розслідування ситуації із проявами насильства по відношенню до працівників ЗМІ та численними порушеннями прав журналістів, а також підготовка звіту для європейських колег щодо критичної ситуації зі свободою слова та медіа в Україні.

 

НСЖУ також інформує, що на її адресу надходять листи підтримки від колег з інших країн, в яких висловлюється солідарність з українськими журналістами та засуджуються дії влади. Про готовність надавати допомогу та поширювати інформацію про факти фізичної розправи над українськими колегами заявила Польська Асоціація журналістів. Також надійшов лист з Бєлграда від Асоціації Незалежних журналістів Сербії, в якому звучить заклик до української влади припинити репресії та залякування журналістів. Також сербські журналісти висловлюють солідарність з українськими колегами, які зазнали насильства в ході своєї професійної роботи. «Ситуація стає критичною», - йдеться у листі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Незалежна медіапрофспілка (НМПУ) та Комісія з журналістської етики (КЖЕ) заявляють, що прийняття законів 16 січня запроваджує цензуру, і закликають журналістів проявляти солідарність та відстоювати своє право на професію.

 

Нагадаємо, Міжнародна і Європейська федерації журналістів вимагають від Європи санкцій щодо української влади.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY