detector.media
19.01.2014 16:36
21 січня на сайті журналу «ШО» - онлайн-прем’єра стрічки Катерини Бабкіної
21 січня на сайті журналу «ШО» - онлайн-прем’єра стрічки Катерини Бабкіної

У вівторок 21 січня на сайті журналу «ШО» буде презентовано короткометражну ігрову стрічку молодого режисера Катерини Бабкіної «Жовта Коробочка». Прем`єра відбулася цього року на GogolFest, де робота здобула «статуетку понурого чоловічка». Також «Жовта коробочка» буде представлена у медіатеці фестивалю короткометражних фільмів Сlermont Ferrand-2014 (Франція).

 

«Це історія про двох безнадійних хіпстерів, котрі оббивають пороги олігархів в намаганні отримати фінансування запатентованої ними не до кінця зрозумілої та наївної технології, що дозволить вирівняти суспільні несправедливості, позбавити країну від рейдерства та корупції, - розповіла про свою стрічку пані Бабкіна у коментарі "Детектор медіа". -  Або, може, насправді вони уже впроваджують технологію в життя? Це традиційний, трансформований під сучасні українські реалії сюжет "Робін Гуд" - забирати в багатих і поганих, віддавати хорошим і бідним».

 

 


 

Також авторка додає: «Перед тим, як мене звинуватять в екстремізмі, хотілося би зазначити дві речі. Спершу - що фільм був готовий за пів року до майдану, тобто всі наші проблеми не взялися раптом нізвідки і не впираються в Асоціацію з ЄС. А потім - фільм не про те, що світ врятує жовта коробочка, а про те, що його врятують ініціатива, активна віра в свої сили і здорове почуття гумору».

 

У цій дебютній режисерській роботі Катерина Бабкіна виступила і автором сценарію. Стрічка знімалася без залучення коштів - зусиллями команди проекту.  «Продюсера, єдиного відповідального продакшена, спонсорів та партнерів в Жовтої Коробочки немає. Грошей на фільм виділив ніхто. Цей формат фінансування називається "напряжи всіх своїх друзів і друзів друзів". Всі, хто працював над фільмом - блискучі, талановиті фахівці. Всі вони витратили свій час, матеріали, гроші на таксі та їжу. Здається, ми дотепер трошки винні за світло», - розповідає режисер.

 

 

«Жовта коробочка». Україна, 2013

Хронометраж: 4.55 хв.

Режисер, автор сценарію: Катерина Бабкіна

Другий режисер, режисер монтажу: Андрій Колесник

Оператор: Євген Сахно

Виконавчий продюсер: Денис Сидоров

Ролі виконують: Борис Абрамов, Катерина Пустовойт, Ігор Білобровський, Денис Сидоров, Сергій Мягкий, Олег Олейник Голос: Данило Хомутовський

Мейк-ап: Євгенія Янишева Світло: Богдан Четвергов

Звук: Propeller Studio, Владислав Мінасуєв

Постпродакшен: FX продакшн

Саундтрек: Moby (некомерційна ліцензія)

Спеціальні подяки Ігореві Савиченку, ЕМЗ, GOGOLfest

 

 

 

 

Катерина Бабкіна - авторка поетичних збірок «Вогні святого Ельма» (Івано-Франківськ: Лілея-НВ, 2002; 500 примірників) та «Гірчиця» (Meridian Czernowitz, 2011), прозової книжки «Лілу після тебе» (Київ: Факт, 2008) та прозових і поетичних публікацій в журналах «Сучасність», «Четвер», «Форма(р)т», «Київська Русь», «Святий Володимир», «Кур'єр Кривбасу», «ШО», RADAR, у газетах, електронних альманахах.

 

Вірші перекладені польською, німецькою, англійською та російською мовами.

 

Авторка проекту Відеопоезія||Відеопроза. Відеороботи брали участь у кінофестивалях та літературних фестивалях в Києві, Львові, Сумах, Луганську, Чернівцях, Черкасах, Москві, Вільнюсі, Валенсії, Кракові.

 

Стипендіатка письменницького дому у Вентспілсі, Латвія (2011) та програми DAGNY (Краків, Польща (2011)). Драматург, сценарист, учасник Тижня актуальної п'єси (Київ, Україна, 2011).

У 2012 році за сценарієм Катерини Бабкіної було знято короткометражний фільм «Зло» в рамках проекту «Україно, goodbye!».

 2013 року в видавництві «Фоліо» вийшов перший роман Катерини Бабкіної «Соня», який увійшов до довгого списку «Книги року BBC».

 

«Детектор медіа»

Фото зі сторінки Катерини Бабкіної у Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY