detector.media
09.01.2014 18:32
Міліція відкрила кримінальне провадження про перешкоджання журналісту каналу «112 Україна»
Міліція відкрила кримінальне провадження про перешкоджання журналісту каналу «112 Україна»

Слідчий відділ Шевченківського РУ ГУ МВС Києва розпочав кримінальне провадження за заявою кореспондента каналу «112 Україна» Андрія Дрофи про перешкоджання його професійній діяльності у Будинку профспілок на Майдані Незалежності. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС.

 

Провадження розпочате за ст.171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

За інформацією міліції, 8 січня о 15.30 до чергової частини Шевченківського РУ ГУ МВС України у місті Києві надійшло повідомлення про перешкоджання законній діяльності журналіста.

 

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці опитали 31-річного кореспондента українського телеканалу «112».

 

За інформацією прес-служби міліції, журналіст пояснив, що приблизно о 15.00 він виходив із приміщення Будинку профспілок і побачив кількох мітингувальників у камуфляжному одязі, які бігли в тому напрямку новорічної ялинки.

 

«Це викликало у нього професійну цікавість, а тому він пішов за ними. Невдовзі чоловіки наздогнали невідомого хлопця, який, за їх словами, намагався зняти лозунги з ялинки. Після цього активісти схопили втікача і силоміць повели його в Будинок профспілок, при цьому останній пручався та кричав. Всі вони піднялися на другий поверх до зали засідань, де було темно. За словами представника ЗМІ, приблизно сім чоловік в масках затисли хлопця в кутку і, судячи по звуках, наносили йому удари, викрикуючи образливі фрази. Коли журналіст розпочав фіксувати цей інцидент на відео, чоловіки в масках зробили йому зауваження і заборонили зйомку», - йдеться у повідомленні МВС.

 

Невідомі виштовхали журналіста із зали засідань, висмикнули шнур мікрофону, хапали та виривали з рук його планшет і, як повідомляє міліція, не зважали на його приналежність до ЗМІ.

 

Журналіст каналу «112» запевняє, що інцидент був зафіксований на камеру планшету. Наразі триває розслідування.

 

Андрій Дрофа також звернувся із заявою в Шевченківське райуправління міліції про завдання тілесних ушкоджень невідомому в приміщенні Будинку профспілок, свідком чого він став. За цим фактом також розпочато кримінальне провадження, триває подальша перевірка всіх обставин.

 

Дивіться на «Відеотеці» сюжет про цей інцидент із коментарями учасників події.

 

Нагадаємо, раніше Незалежна медіапрофспілка України зафіксувала три випадки перешкоджання діяльності журналістів, які сталися за участі учасників акції протесту.

 

«Детектор медіа»

Фото - ВКонтакте

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY