detector.media
04.01.2014 12:41
У ніч з 5 на 6 січня на телеканалі «1+1» - фільм Бернардо Бертолуччі «Конформіст»
У ніч з 5 на 6 січня на телеканалі «1+1» - фільм  Бернардо Бертолуччі «Конформіст»

Вночі з 5 на 6 січня о 01:05 в програмі «Арґумент-кіно» телеканалу «1+1» - фільм видатного режисера Бернардо Бертолуччі «Конформіст»/ Il Conformista (1970, Італія-Франція-ФРН). Про це повідомляє портал «Kino-коло».

 

Кінокартина живого класика світового кінематографа, італійського режисера Бернардо Бертолуччі «Конформіст» була створена 1970 року й затим визнана одним із найвпливовіших фільмів наступних десятиліть.

 

Загалом, у стрічці йдеться про те, що в разі, коли держава, в якій ти живеш, є злочинною, то й твоє життя за її правилами перетворюється на злочин.

 

Такою є ціна конформізму, що її змушений заплатити доктор Марчелло Клеричі, який отримує від фашистської влади наказ ліквідувати колегу-антифашиста. Виконуючи завдання, Марчелло усвідомлює дивовижну схожість державного насилля із сексуальним, жертвою якого він став у дитинстві.

 

«Створення "Конформіста" збіглося із захопленням Бертолуччі вченням психоаналізу. І в основі сюжету стрічки, сказати б, лежить "едипівський сценарій" - чоловік прагне вбити іншого чоловіка, що той замінює для нього батька. Власне, режисер робить спробу мистецькими засобами дослідити механізми тоталітарної системи через проникнення до глибин психіки одного з її "ґвинтиків"», - йдеться в анонсі програми «Арґумент-кіно».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY