detector.media
31.12.2013 16:17
Польські журналісти висловили протест проти нападів на українських колег
Польські журналісти висловили протест проти нападів на українських колег

Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) висловлює обурення і протест проти жорстокого побиття журналістки-розслідувача Тетяни Чорновол та закликає медіаспільноту до солідарності із журналістами, яких переслідують в Україні і які стали жертвами нападів «невідомих осіб». Про це йдеться у заяві, переклад якої розповсюдила Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ).

 

«Місяць тому ми пройшли вулицями Києва разом з представниками європейських профспілок журналістів на знак протесту проти безкарності осіб, винних у нападах на журналістів в різних частинах світу, особливо колишнього Радянського Союзу, та щоб вшанувати пам`ять журналістів - жертв вбивств. Зараз настав час, щоб проявити журналістську солідарність і активність, поки для деяких наших колег в Україні це ще не запізно», - йдеться у заяві.

 

Асоціація польських журналістів також звертається до польської влади, щоб вона вживала усі дії, які можуть підвищити безпеку і полегшити роботу тих, хто в Україні намагається забезпечити громадянам доступ до інформації та можливість вільного вираження думки і слова.

 

Заяву підписали: Агнєшка Ромашевська-Гужі, віце-президент Асоціації польських журналістів, Пьотр Легутко, віце-президент, і Ядвіга Хмельовська, скарбник.

 

Це вже друга заява польських журналістів на підтримку українських колег. З першою заявою Асоціація польських журналістів, яка є партнером Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України, виступила після масового побиття співробітників ЗМІ під час розгону «Беркутом» масових протестів на вулиці Банковій у Києві 1 грудня. Як відомо, того дня від дій правоохоронців постраждав і польський журналіст Павєл Пеньонжик.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«Заява Асоціації польських журналістів щодо подій в Україні

 

31 грудня 2013 р. Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) висловлює солідарність з журналістами, яких переслідують в Україні, і які стали жертвами нападу, здійсненого «невідомими особами». Наше обурення і протест викликає зокрема жорстоке побиття журналістки-розслідувача і громадської активістки Тетяни Чорновол. Ми закликаємо всіх журналістів, як членів нашої асоціації, так і не членів, проявляти солідарність з українськими колегами. Їм потрібна наша підтримка і практична допомога.

 

Місяць тому ми пройшли вулицями Києва разом з представниками європейських профспілок журналістів на знак протесту проти безкарності осіб, винних у нападах на журналістів в різних частинах світу, особливо колишнього Радянського Союзу, та щоб вшанувати пам`ять журналістів - жертв вбивств. Зараз настав час, щоб проявити журналістську солідарність і активність, доки для деяких наших колег в Україні це ще не запізно.

 

Звертаємося також до польської влади, щоб вона вживала усі дії, які можуть підвищити безпеку і полегшити роботу тих, хто в Україні намагається забезпечити громадянам доступ до інформації та можливість вільного вираження думки і слова.

 

Агнєшка Ромашевська-Гужі, віце-президент

Пьотр Легутко, віце-президент

Ядвіга Хмельовська, скарбник»

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY